Diéta

2016.09.27. 15:18

Olvasgatom egy ideje a fészen a Sasafitness oldalt. Ezen keresztül fedeztem fel Perjes Kinga táplálkozási tanácsadó oldalát. Egy hirtelen ötlettől vezérelve rendeltem Tőle tanácsadási anyagot, amit egy részletes kérdőív kitöltését követően annak rendje és módja szerint meg is kaptam.

A leírtakat július 11-től alkalmazom. A két kép között két hónap telt el, az első július 3-án a dunaújvárosi középtáv után, a második szeptember 4-én a tiszafüredi olimpiai táv után készült. Az első képen kb. 63 kg vagyok, a másodikon 58-59 kg.

aquarius.jpgfured1.jpg

A diéta kezdetétől a javasoltaknak megfelelően sovány húsokat eszem, a zsiradékot kókuszolajra cseréltem, kiiktattam a fehér lisztet, a cukrot, a mézet. Előbbi helyett zablisztet, ritkábban mandulalisztet, kókuszlisztet, utóbbi helyett xilitet használok. Nem eszem cukros péksüteményt vagy cukrászsüteményt. Helyette megtanultam egészséges sütiket sütni.

Július 11-től nem ittam sört, pedig szeretem :) Emiatt kicsit kell magyarázkodni haverok, rokonok előtt, de majd megszokják :) Ha alkoholra vágyom, akkor pálinkát iszom, kísérőnek sok vizet hozzá.

Természetes vannak olyan szituációk (nagycsaládos vendégségek, esküvők), ahol inkább eszem a hagyományos menüt, minthogy százszor elmondjam, hogy miért nem eszem ezt vagy azt. De ennyi csalás simán belefér.

Sportban (triatlon), ezen belül is futásban jelentősen javultak az eredményeim. Ez a súlycsökkenésnek köszönhető, hiszen 7-8 %-kal kisebb súlyt kell megmozgatni. Az edzésmunkám lényegében nem változott.

Még annyit fontosnak tartok megjegyezni, hogy éhezni nem szoktam, nem kell a diéta során, illetve az egész kis odafigyeléssel összeegyeztethető a családi étkezéssel is.

A bejegyzés trackback címe:

https://mata-ironman.blog.hu/api/trackback/id/tr6811747233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

snatch_ · http://futas.asroma.hu 2017.03.14. 14:07:28

Banyek, mennyire meglátszik 3-4 kiló...durva. Sokan nem is hinnék, mert hogy sportolsz...pedig de, és igen, érezni a leadott kilók eredményét.
Én is pont így jártam, berágtam magamra, hogy csak zabálok, csokit-csokival sokszor...abbahagytam, leadtam csak simán odafigyeléssel (én még csak nem is iktattam ki azokat, amiket pl. Te igen, jade, a csokit) 3 kilót, amit azóta is tartok. A tavalyi spar maratont már így futottam.

Ja, és hajrá a blog életben tartásához, szorítok!
süti beállítások módosítása