A kerékpározás a Balatonkenese-Papkeszi-Vilonya-Királyszentistván és vissza útvonalon haladt, a kiírás szerint körönként 140 m-es szintkülönbséggel. A táv körönként 29,5 km volt, valamint a depóból ki és visszavezető szakaszt 1,5-1,5 km-nek jelölte a kiírás. Ehhez képest a be-, kivezető szakasz 3-3 km körüli lehetett, a 29,5 km-es kör stimmelt.

A távot pontosan nem tudtam lemérni, mert a bringásórám 3 km körül megállt és onnan vagy működött néha vagy nem. A pálya kellemesen hullámzott, és a szél is fújt szépen. Az első kör felénél rádöbbentem, hogy a fordító jóval később jön, mint ameddig tegnap este kocsival elmentünk. Ráadásul a visszaút a királyszentistváni templomdombra kemény emelkedővel kezdődött. Az első kör után tudtam, hogy ez nem az én napon lesz bringán. A vállam az úszás után szépen beállt, nem nagyon szerettem könyökölni. A nyereg beállítás és a szél miatt viszont kellett.

Amennyire lehet, megpróbáltam kizárni a külvilágot és csak az evés-ivásra és a folyamatos haladásra koncentráltam. Az órám 15 percenként csippantott, minden negyedórában ittam izót, minden félórában ettem szeletet és ittam rá vizet. (Ez évtől a Sponser termékeit használom. A forgalmazó nagyon készséges, küldött frissítési tervet is ironmanre.) A kulacsokat Ancsi és Zsuzsa töltötte újra, aztán mikor Ancsi elment versenyezni, akkor csak Zsuzsi. A körök nagyjából egyenlő idővel teltek.

A 4. körömön már lehetett figyelni, hogy Máté, Ancsi és a szoboszlói barátok mikor bukkannak fel. Jöttek is szépen. Máté az elején még vigyorogva üdvözölt, visszafelé meg már a fejét is elfordította (megtréfálták a dombok és berágott :) Ekkor már Ancsi jött előbb. Nagyon vártam az utolsó kört. Számolgattam, hogy a 6,5 órás bringa meglehet. Nyomtam a depóig, ahogy tudtam, plusz az utolsó 3 km többnyire lejtett. Az áhított idő végül meglett (6:30:55), sőt bringán is javítottam néhány helyet.

Fáradt voltam, de még fejben egyben éreztem magam. Kíváncsi voltam a futásra.

A bejegyzés trackback címe:

https://mata-ironman.blog.hu/api/trackback/id/tr196727805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

snatch_ · http://futas.asroma.hu 2014.09.30. 15:19:14

a futásra én is kíváncsi vagyok :)
meg a Sponserre is, utána is olvasok kicsit.
de persze jól nyomtad a bringát is :)

mata68 2014.10.01. 08:19:04

Ha adsz egy e-mail címet szívesen elküldöm a frissítési tervet.
süti beállítások módosítása